naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen.
 • Controles op alcohol en BOB-campagne

  BOB en trots erop! do 30 nov
  Op vraag van het provinciebestuur van Vlaams-Brabant controleren de lokale en federale politiediensten in december 2017 op rijden onder invloed. Deze controles sluiten aan bij de BOB-campagne van het VIAS-instituut en de Vlaamse overheid die tussen 1 december en 29 januari 2018 worden gehouden.
 • Wees voor één keer loslippig!

  Partnergeweld ma 20 nov
  Huiselijk geweld is geen privézaak, maar een maatschappelijk probleem dat iedereen aanbelangt. Daarom startte het provinciebestuur van Vlaams-Brabant in 2005 met de campagne ‘Als liefde pijn doet’. Ook dit jaar wordt er de week 25 november 2017 aandacht gevraagd voor deze problematiek.
 • Bescherm je tegen griep en haal een griepprik

  Laat griep in de kou staan vr 20 okt
  Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan deze besmettelijke ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.
 • Begijnendijk hangt een laken uit het raam!

  Werelddag tegen Armoede di 17 okt
  Op dinsdag 17 oktober 2017 hangt het gemeentebestuur aan het gemeentehuis en OCMW een wit laken uit het raam als het symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.
 • Oktober is maand van de borstkanker

  Raadsleden voor borstkanker wo 4 okt
  Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6 000 vrouwen borstkanker ontdekt. Dankzij vroege opsporing en geïndividualiseerde behandeling overleven 8 op 10 vrouwen de ziekte. Hoe vroeger borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing en hoe minder zwaar de behandeling is.
 • Vredesvlag voor ontwapening

  Dag van de Vrede ma 18 sep
  Om de idealen van vrede te promoten, werd 21 september door de VN uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor de Vrede’. Als lid van het internationale netwerk ‘Mayors for Peace’ hijst het gemeentebestuur deze week de vredesvlag aan het gemeentehuis en OCMW voor duurzame wereldvrede.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
 • Gezond (t)huis

  Gezond wonen wo 17 mei
  Een gezonde woning is een belangrijk deel van een gezond leven. Wil je graag meer weten over een gezond huis? Breng dan eens een bezoekje aan de kijkwoning ‘Gezond Wonen’ in Heist-op-den-Berg. Je ziet er in de praktijk welke kleine aanpassingen een woning gezonder en veiliger maken.
 • Samen sterk tegen homofobie en transfobie

  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2016 vr 12 mei
  Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Daarom hijst het gemeentebestuur een regenboogvlag naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ op 17 mei 2017.
 • Langer zelfstandig met een woonassistent

  Assistentiewoningen di 2 mei
  Zelfstandig blijven wonen in de eigen, vertrouwde buurt is de wens van veel ouderen. Een aangepaste en veilige woning is daarbij belangrijk. Om die wens mogelijk te maken, biedt het Vlaams ouderenbeleid diverse ondersteuningsvormen.
 • Kies voor drinkwater van de kraan!

  Kraantjeswater ma 20 mrt
  Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.
 • Weet jij wat meeroken met kinderen doet?

  Binnen roken is nooit oké. di 14 feb
  Veel rokers denken dat het oké is als ze onder de dampkap, bij het open raam of in een aparte kamer met gesloten deur roken. Toch is binnen roken nooit oké, zelfs niet met het raam open. Het is altijd erg gevaarlijk, zeker voor kinderen.
 • Begijnendijk plaatst nieuwe kledingcontainers voor het goede doel

  College van burgemeester en schepenen met Herman Ooms di 11 okt
  Sinds half september 2016 telt Begijnendijk 24 dezelfde kledingcontainers, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de derde en vierde wereld te steunen. Deze nieuwe containers werden op maandag 10 oktober 2016 officieel ingehuldigd.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-15 Van 15