naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Stripverhaal vol brandpreventietips in de bibliotheek

  Strip brandgevaar di 13 feb
  De vzw Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, lanceerde het stripverhaal ‘De familie Burnout bakt het bruin’ om kinderen en jongeren op een ludieke manier bewust te maken van de gevaren van vuur en uit te leggen wat ze moeten doen als er brand uitbreekt.
 • Blijf niet in de kou staan!

  Stookolietoelage wo 7 feb
  De verwarmingsfactuur neemt een aanzienlijk deel van het gezinsbudget in. Hierdoor lopen mensen met een laag inkomen het risico in moeilijkheden te geraken. Daarom komt het Sociaal Verwarmingsfonds voor een deel tussen in de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden
 • Opnieuw een maand zonder alcohol?

  Tournée Minérale vr 19 jan
  De actie ‘Tournée Minérale’ werd vorig jaar een overdonderend succes. Zo schreven meer dan 120 000 mensen zich in! Daarom slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker dit jaar weer de handen in elkaar voor een nieuwe editie.
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement geldt voor werken die uitgevoerd worden vanaf 1 januari 2018.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
 • Langer zelfstandig met een woonassistent

  Assistentiewoningen di 2 mei
  Zelfstandig blijven wonen in de eigen, vertrouwde buurt is de wens van veel ouderen. Een aangepaste en veilige woning is daarbij belangrijk. Om die wens mogelijk te maken, biedt het Vlaams ouderenbeleid diverse ondersteuningsvormen.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-7 Van 7