naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gratis juridisch advies opnieuw van start

  Juridisch advies wo 19 aug
  Vanaf dinsdag 1 september 2020 kan je opnieuw in het OCMW terecht voor gratis juridisch advies vanwege de balie van Leuven.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen ma 3 aug
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het bestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Fitter dankzij de Bewegen Op Verwijzing-coach

  Roselien Buys wo 18 mrt
  In januari 2020 ging het bestuur op zoek ging naar een coach voor het beweeg- en welzijnsproject ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV). Ondertussen werd Roselien Buys aangesteld. Ze is overtuigd van het project en gemotiveerd om mensen in beweging te zetten.
 • Infosessie ‘Reanimatie en defibrilleren’

  Infosessie do 5 mrt
  Sporten is gezond, maar intensief sporten vergt veel van jouw lichaam. Daarom organiseren de leden van de ILV Sportregio Winge-Demervallei op maandag 16 maart 2020 de opleiding ‘Reanimatie en defibrilleren’ in het gemeentehuis te Holsbeek.
 • Slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag?

  Slachtofferzorg do 20 feb
  Tijdens de ‘Europese Dag van het Slachtoffer’ die plaatsvindt op zaterdag 22 februari 2020 wordt aandacht gevraagd voor de rechten van slachtoffers.
 • Stop geweld tegen huisartsen

  Stop geweld tegen huisartsen wo 27 nov
  In dokterspraktijken komen dikwijls verbaal en fysiek geweld voor. Huisartsen krijgen vaak, veel te vaak, te maken met kritiek, beledigingen en bedreigingen. Het wordt hoog tijd om het tij te keren! Geweld is nergens op zijn plaats, zeker niet in een dokterspraktijk.
 • Inzamelactie voor betrokkenen brand

  Inzamelactie wo 16 okt
  De bereidheid van anderen om de inwoners die op vrijdag 11 oktober 2019 getroffen werden door de brand in de Dreef in Begijnendijk te helpen, is zo hartverwarmend dat het bestuur besliste een inzamelactie te organiseren.
 • Medewerkers drie weken met een e-fiets naar het werk

  wo 9 okt
  Dankzij het project 'De Fietstest' van de provincie Vlaams-Brabant kunnen dertien medewerkers van het bestuur gedurende drie weken een elektrische fiets, e-bakfiets of vouwfiets gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Het bestuur geeft ook als werkgever graag het goede voorbeeld.
 • Inwoners maken kennis met Warme William tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’

  Soep met Babbeltjes vr 4 okt
  Om te laten zien dat het bestuur haar steentje wil bijdragen aan de verhoging van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren wordt Warme William, de mascotte van de campagne 'Warme Gemeente', tijdens deze ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ voorgesteld.
 • Trajectbegeleiding met Sasha

  do 3 okt
  In zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 29 augustus 2019 werd beslist om toe te reden tot de Sociale Activering Cluster Hageland (Sasha), een samenwerkingsverband van OCMW’s voor loopbaanbegeleiding en maatschappelijke integratie.
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement geldt voor werken die uitgevoerd worden vanaf 1 januari 2018.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-12 Van 12