naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opnieuw een maand zonder alcohol?

19 januari ’18 (vr)
De actie ‘Tournée Minérale’ werd vorig jaar een overdonderend succes. Zo schreven meer dan 120 000 mensen zich in! Daarom slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker dit jaar weer de handen in elkaar voor een nieuwe editie.

De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Alcohol is geen onschuldig product. Een glas wijn bij het eten of een pintje na het sporten, maken voor velen deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Ook als je weinig drinkt, heeft alcohol invloed op bijna alle organen in jouw lichaam. Het hangt dan ook samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Dit van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk en in relaties.

Heb je ook al eens geprobeerd om een tijd lang geen alcohol meer te drinken? Wil je dat wel eens proberen? Je bent niet alleen! Steeds meer mensen kiezen ervoor om even geen alcohol te drinken. Een alcoholvrije periode heeft immers heel wat voordelen, zoals beter slapen, je fitter voelen, geld besparen en minder calorieën opnemen. Tot slot krijgt jouw lichaam tijd om te recupereren van de gebruikelijke alcoholconsumptie, wat jouw levenskwaliteit verhoogt. Ga de uitdaging aan, schrijf je in op www.tourneeminerale.be en drink in februari 2018 geen alcohol!

Wie meedoet, kan zich laten sponsoren ten voordele van de Stichting tegen Kanker. Nieuw dit jaar is dat je een vriend, familielid of collega kan uitdagen om mee te doen met de alcoholvrije maand. Om ervoor te zorgen dat jouw vriend het de hele maand volhoudt, kan je hem of haar extra motiveren door een som te storten. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor kankeronderzoek. Wordt februari voor jou opnieuw de alcoholvrije maand? Daag dan zeker jouw vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement en ontdek heerlijke recepten. Je zal zien! Je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.


Meer info?
www.tourneeminerale.be

Nieuwsoverzicht