naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Job- en opleidingsbeurs zorgsector regio Aarschot-Diest

  Zorgbeurs Diest ma 17 sep
  Op dinsdag 2 oktober 2018 organiseren Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Taskforce Spitsregio Leuven, provincie Vlaams-Brabant en VDAB een zorgbeurs in Diest.
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Herstellingswerken fietspaden Kleinesteenweg

  wo 29 aug
  Aangezien de start van de geplande rioleringswerken in de Kleinesteenweg nog onzeker is, besliste het gemeentebestuur voorlopige verbeteringswerken aan de fietspaden uit te voeren. Deze werkzaamheden gaan van start op 10 september 2018 en zullen ongeveer vier weken duren.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen ma 23 jul
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het deze week heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Ziekte van Newcastle wo 18 jul
  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. Ook als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om jouw kippen te beschermen.
 • Gouverneur Vlaams-Brabant vraagt spaarzaam om te gaan met water

  Watertips wo 27 jun
  Op dit ogenblik is er nog geen beperking voor het gebruik van drinkwater, maar de gouverneur van Vlaams-Brabant roept iedereen alvast op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte.
 • Samen sterk tegen homofobie en transfobie

  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2016 di 15 mei
  Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Daarom hijst het gemeentebestuur een regenboogvlag naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ op 17 mei 2018.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn di 17 apr
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Stripverhaal vol brandpreventietips in de bibliotheek

  Strip brandgevaar di 13 feb
  De vzw Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, lanceerde het stripverhaal ‘De familie Burnout bakt het bruin’ om kinderen en jongeren op een ludieke manier bewust te maken van de gevaren van vuur en uit te leggen wat ze moeten doen als er brand uitbreekt.
 • Blijf niet in de kou staan!

  Stookolietoelage wo 7 feb
  De verwarmingsfactuur neemt een aanzienlijk deel van het gezinsbudget in. Hierdoor lopen mensen met een laag inkomen het risico in moeilijkheden te geraken. Daarom komt het Sociaal Verwarmingsfonds voor een deel tussen in de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement geldt voor werken die uitgevoerd worden vanaf 1 januari 2018.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
 • Langer zelfstandig met een woonassistent

  Assistentiewoningen di 2 mei
  Zelfstandig blijven wonen in de eigen, vertrouwde buurt is de wens van veel ouderen. Een aangepaste en veilige woning is daarbij belangrijk. Om die wens mogelijk te maken, biedt het Vlaams ouderenbeleid diverse ondersteuningsvormen.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-14 Van 14